ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Toggle

Κατα την διάρκεια των διακοπών σας

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ

Περπατώντας στο δρόμο των Ιπποτών, στην κορυφή και στα δεξιά, βρίσκεται το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που λειτουργεί και ως Βυζαντινό Μουσείο. Απέναντι από το παλάτι ανάμεσα στα ερείπια από διαφορετικές ιστορικές περιόδους, μπορεί κανείς να προσδιορίσει τα ερείπια της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη. Το παλάτι χτίστηκε κάτω από την Ακρόπολη της Αρχαίας Ρόδου, όπου αρχικά υπήρχε ο ναός του Θεού του Ήλιου. Στο ίδιο μέρος, τον εβδομο αιώνα, υπήρχε επίσης ένα βυζαντινό ανάκτορο και στη συνέχεια το δεκατοτεταρτο αιώνα οι Ιωαννίτες Ιππότες έχτισαν το παλάτι ως κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου ως διοικητικό κέντρο. Καταστράφηκε το 1856 από μια μεγάλη έκρηξη πυρίτιδας που ήταν κρυμμένη στο υπόγειο της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη

images

.

Το παλάτι του Μεγαλου Μαγιστρου ανοικοδομήθηκε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια των Ιταλών το 1940. Το 1988 φιλοξένησε τη σύνοδο κορυφής της ΕΟΚ.

Ανακάλυψε την Ρόδο ……με ενα ποδήλατο

ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ

απο τη μεσαιωνική τάφρος. Είναι μια ευχάριστη διαδρομή κάτω από τις γέφυρες δίπλα στους μεσαιωνικούς πύργους, τους προμαχώνες, στο κέντρο της πόλης και μακριά από τη φασαρία.

bicycle

Πρόκειται για ένα ζωντανό μνημείο κυριολεκτικά, γεμάτο μνημεία και ιστορία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, χρησιμοποιώντας την Πύλη της Ακάντιας (δίπλα στο ξενοδοχείο Αθήναιον) και έξοδο στο λιμάνι του Μανδράκι, απέναντι από την κύρια πιάτσα των ταξί.

tafros

Απολαύστε την ημέρα σας!

Μεσογειακή Κουζίνα

Ξεκίνησε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας γαστρονομίας του Αιγαίου με στόχο την προώθηση τοπικών προϊόντων και κρασιών καθώς και την προώθηση του θεματικού τουρισμού στο νησί. Είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων-μελών που προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία των Αιγαίουπελαγήτικων συνταγών.

Aegean Cuisine Award

Το ξενοδοχείο Αθήναιον είναι μέλος της Μεσογειακής Κουζίνας από το 2015. Οι γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ Νικόλαου Καλλιγέρη είναι μοναδικές και συνιστώνται  στους επισκέπτες μας.

Δωμάτια Διαφυγής

Το πιο προηγμένο live, διαδραστικό παιχνίδι διαφυγής ήρθε στη ΡΟΔΟ. Απευθύνεται σε ομάδες παικτών που παρασύρονται από τη μυρωδιά του μυστηρίου και της περιπέτειας. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεις τον τρόπο διαφυγής μέσα από τα διαφορετικά θεματικά δωμάτια που προσφέρουν λύσεις παζλ και βρίσκοντας κρυφά αντικείμενα όπως κλειδιά, αντικείμενα και κωδικούς. Το UNLOCK που προκαλεί το μυαλό και τις ικανότητες των παικτών προσφέρει έναν νέο τρόπο ψυχαγωγίας μακριά από την καθημερινή ζωή καθώς και μια μοναδική εμπειρία ομαδικής εργασίας.  καλέστε στο +30 22410 22888